Lopik is klaar voor de camperaar!

 

Lopik. Geplaatst 11 oktober 2017 .

 

Afgelopen dinsdag 10 oktober werden de eerste twee camperlocaties in de Gemeente Lopik officieel geopend door waarnemend burgemeester Lokker.

 

Eerder werden camperbezitter opgeroepen de officiële opening inclusief camper bij te wonen en dat is gelukt.

 

De camperlocaties werden geopend door waarnemend burgemeester J.P.J. Lokker, beginnend bij de boerderij van de familie Rijneveld aan de Lekdijk West 76 in Willige Langerak. Na het officiële gedeelte ging het gezelschap in colonne met campers naar de tweede locatie, de boerderij van de familie Verhoef aan de Biezendijk 2a in Lopikerkapel.


Meer overnachtingsmogelijkheden.

 

Najaar 2017 verschijnt het nieuwe beleidsplan voor recreatie en toerisme. Eén van de ambities daarin is om meer overnachtingsmogelijkheden te bieden aan camperaars. De Lopikerwaard biedt veel mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Het is bovendien een centraal gelegen uitvalsbasis om het Groene Hart en steden als Gouda en Utrecht te verkennen. Bezoekers die langer in het gebied verblijven, besteden hier ook hun geld, en dragen zo bij aan de economie en het voorzieningenniveau van Lopik. De gemeente Lopik deed daarom deze zomer een oproep aan (voormalige) agrarische ondernemers in het buitengebied om als nevenactiviteit een camperlocatie te beginnen. 


Gemeente Lopik faciliteert

 

Via het bestemmingsplan buitengebied is een camperlocatie mogelijk, zolang de activiteiten plaatsvinden binnen de bebouwingscontouren en voldoen aan de voorwaarden.De openstelling van het campererf geldt voor het gehele jaar. De gemeente faciliteert door advies op maat, door de samenwerking met toeristische organisaties (onder andere VVV, GroeneHart.nl, Struinen en Vorsen) en door marketing via bijvoorbeeld persberichten, social media en LopikNatuurLek. Ook neemt de gemeente Lopik een deel van de kosten van de toeristische bruine borden voor haar rekening.

 

Campererven

 

De nieuwe camperlocaties haken aan bij de ‘Campererven' (www.campererf.nl), een formule van agrarische camperlocaties die al enkele jaren succesvol functioneert in AlblasserwaardVijfheerenlanden. Camperaars weten met dit ‘label' dat zij terechtkomen op een (voormalige) boerderij, waar gasten kunnen genieten van kleinschaligheid en rust.