De Wilgensprong (1 km)

De Wilgensprong is een koffie/thee/ lunchroom en kadowinkel in Willige-Langerak. Binnen of op ons terras genieten van de rust en uitzicht op het platteland, tevens kunt u in onze kadowinkel lekker rond kijken.

 

Wij verkopen o.a. thee-keukendoeken, raamhangers, Ot en Sien artikelen, thee-accessoires en 30 soorten losse thee, cakemeel ( div. soorten) van de windotter uit IJsselstein.

 

U kunt vanaf onze lunchkaart lekker lunchen, maar wilt u iets anders met elkaar doen dan verzorgen wij arrangementen zoals High tea, De wilgensprong lunch, en hapjes lunch. Deze arrangementen van te voren reserveren.

 

Openingstijden:

dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag van 10.30 - 17.00 uur

 

Adres:  Graaf Floris IV Weg 1 - Lopik

Telefoonnummer: 0182 386 640


De Schouw (7 km)

Centraal in Lopik-dorp is Dorpshuis De Schouw gevestigd. In 2013 is het dorpshuis deels verbouwd en door middel van een prachtige foyer staat De Schouw in verbinding met sportzaal De Wiekslag. Met de foyer ontvangt De Schouw haar gasten op een sfeervolle wijze.

Dorpshuis De Schouw is een ontmoetingspunt voor iedereen in Lopik en omgeving. In het dorpshuis is ook een café, waar een lekker drankje gedronken kan worden en kleine maaltijden worden geserveerd.

 

Openingstijden: 

Maandag t/m woensdag: 18:00 t/m 23:00 uur.

Donderdag en vrijdag: 11:00 t/m 23:00 uur.

Zaterdag: 11:00 t/m 19:00 uur.

 

Adres: M.A.A. Schakelplein 6 - Lopik

Telefoonnummer: 0348-553233 / 06-19010337


Lekzicht (3 km)

Schitterend gelegen aan de oevers van de drukbevaren rivier de Lek, en direkt naast de overzetplaats van het veer Schoonhoven-Gelkenes bevindt zich Restaurant Lekzicht. Op deze unieke plek wordt als sinds mensenheugenis plaats en verpozen geboden aan gewaardeerde gasten.

 

Wat ooit als koffiehuis /veerhuis begon is uitgegroeid tot een bekend en geliefd adres in het zuid-hollandse rivierenlandschap. Een veelzijdig restaurantbedrijf waarin elke gast zowel in kleine als in grote getale van harte welkom is.voor lunch of diner, verjaardag of huwelijksfeest of gewoon voor een kopje koffie op het zonneterras.

 

Onze Chef-kok laat graag de seizoenen in zijn gerechten doorklinken.

Zo komen ieder jaar Hollandse asperges, Zeeuwse mosselen en diverse wildspecialiteiten ieder op zijn beurt weer aan bod. Kortom, Lekzicht een naam die zichzelf eer aan doet en reeds door voorgaande exploitanten waaronder de befaamde Piet van Veen en later Frans van Leeuwen, als door de huidige eigenaren Carla en Peter Laan en medewerkers met trots wordt gedragen.

 

Openingstijden: woensdag t/m zondag: 10:00 t/m 21:00 uur

 

Adres: Buiten de Veerpoort 4 - Schoonhoven

Telefoonnummer: 0182 320511


Fausto (3 km)

Deze zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi en staat, net als de renner, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Fausto legt de link tussen fietsen en koffie in de regio Krimpenerwaard. "Fietsen en koffie hoort bij elkaar" Tussen koffie en fietsen is een link, misschien ligt die niet voor de hand, maar hij is er wel! Misschien komt die link door hun liefde voor techniek en kwaliteit. En die vindt je terug bij Fausto. Met een enorme passie voor fiets- en koffietechniek streven ze altijd en elke dag weer naar perfectie. Zij zijn de ravitaillering voor de regio, of u nou zin heeft in koffie, thee, taart, cola of een gezonde lunch, zij staan voor u klaar!

 

Openingstijden:  maandag, woensdag, donderdag, zaterdag van

09:30 t/m 17:00 uur. Vrijdag van 09:30 t/m 20:00 uur.

Zondag van 10:00 t/m 17:00 uur. 

 

Adres: Voorhaven 1 - Schoonhoven 


'T Centrum (9 km)

Eetcafé ’t Centrum is een begrip in de Krimpenerwaard. 

De vroegere boerderij met een eigen historie ligt gelegen in de dorpskern van Bergambacht. 

Door de originele staat van het pand straalt het zowel van binnen als van buiten gastvrijheid en gezelligheid uit.

 

Lekker eten, een keuze uit een grote diversiteit aan spijzen & dranken en een sfeervolle omgeving staan garant, samen met de vlotte snelle bediening, voor een topavond.

Een lekker kopje koffie op het terras in de zon, een biertje in het cafe, wij helpen u graag. 

 

Adres: Hoofdstraat 20-22 - Bergambacht

 

Telefoonnummer: 0182 353 334