In het mooie Groene Hart zijn vele bezienswaardigheden, mooie plekken om te bezoeken en culturele ervaringen op te doen.

Neem eens een kijkje op Zuid-Hollands Landschap voor inspiratie! Er valt o.a. te kiezen uit duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten.


Natuurmuseum en klompenwinkel 'De Wielewaal' (1km)

Het natuurmuseum geeft een blik op de prachtige en gevarieerde natuur van Het Groene Hart. Bijna alle opgezette dieren en vogels zijn slachtoffer van het verkeer. Door het steeds drukkere verkeer en de oprukkende bebouwing verdwijnen steeds meer unieke natuur- en cultuurlandschappen. Lou brengt met muurschilderingen de opgezette vogels en dieren weer terug in hun unieke omgeving. Hiermee wordt een sfeervol beeld gegeven van de rijke natuur om ons heen.

 

Het natuurmuseum is geopend van zaterdag 25 februari t/m  dinsdag 31 oktober.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

De klompenwinkel is het gehele jaar geopend. Van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.

 

Website


Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

In het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven kun je zilver bewonderen én er zelf mee aan de slag. Ontdek ’s werelds grootste zilver-doe-tafel, een echte Zilversmederij en een Zilverlab.

Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Je ziet in het museum alle kanten van het bijzonder veelzijdige edelmetaal.

 

Website


Arto theater schoonhoven

Het Arto-theater biedt een gevarieerd programma van muziek, toneel, cabaret, kindervoorstellingen, film en exposities. Oorspronkelijk bedoeld als “eigen huis” voor het in 1934 opgerichte toneelgezelschap. Arto Post Laboro (APL) is het ook wekelijks het podium voor professionele artiesten.. Door de vele vrijwilligers, sponsoren en de vriendenkring van het theater kunt u voor een schappelijke prijs de voorstelling van uw keuze bezoeken. De unieke locatie, een voormalige kerk, geeft het theater een prima akoestiek en een prettige uitstraling. Het theater biedt plaats aan 80 bezoekers op de tribune, waardoor u, op de voorste of achterste rij, altijd uitstekend zicht heeft op de toneelvloer. Veel artiesten vinden de intieme sfeer bovendien bij uitstek geschikt voor een try-out. Na afloop kunnen de bezoekers vaak in het theatercafé nog napraten met de artiesten.

 

Kijk voor o.a. het programma op de Website